Niti jedna žena ne može odoljeti gustim, uvijenim i dugim trepavicama. Ako priroda i nije bila darežljiva po pitanju vaših trepavica, tu su maskara i umjetne trepavice koje će vaš pogled zasigurno učiniti romantičnijim. Od pamtivijeka se zavodilo pogledom, a trepavice su jedan od ženskih aduta koji je lako istaknuti maskarom, ekstenzijama ili pak umjetnim trepavicama.

Ekstenzije trepavica – guste i duge trepavice na vrhu su liste ženskih opsesija. Kako bi postigle taj prekrasan i seksi izgled žene se koriste mnogim alatima i trikova, među kojima su šminka, uvijači za trepavice, maskare, umjetne trepavice te napokon i – ekstenzije. Ekstenzije su prilagodljive individualnom stilu svake žene, mogu biti dulje, kraće, gušće ili rijeđe, a pogotovo su idealne za aktivni stil života obzirom da im bavljenje sportom, voda ili pak najbanalnije – spavanje, ne predstavljaju nikakvu prepreku. Suprotno uvriježenom mišljenju, ovaj tretman ne oštećuje prirodne trepavice. Stvar je u tome da ćete, ukoliko prestanete ugrađivati ekstenzije, prije ili kasnije dobiti natrag svoje prirodne trepavice koje su rjeđe, tanje i kraće. Stvar je navike i percepcije…

Umjetne trepavice – umjetne trepavice danas dolaze u nekoliko oblika: kao trepavice u komadu, parcijalne trepavice ili kao ekstenzije koje imaju i dulji rok trajanja na očima. Parcijalne trepavice u pravilu izgledaju mnogo prirodnije, te se za njih odlučuje većina žena. Lijepe se između prirodnih trepavica, što bliže samom rubu, a uglavnom su dovoljna 3 – 4 pramena sa svake strane od kraja do sredine.