Uklanjanje dlačica po tijelu sve se više smatra higijenskim, a sve manje estetskim postupkom. Glatka koža bez dlaka imperativ je suvremene žene u zapadnoj kulturi više od jednog stoljeća. Sreću se raznovrsni i maštoviti razlozi kojima se opravdava ovaj ponekad bolan čin. Teško je poreći biološku neizbježnost rasta dlačica na različitim (očekivanim i neočekivanim) djelovima tijela, kako muškog tako i ženskog. Međutim, samo jedna polovica čovječanstva biva od starta “osuđena” da se na različite načine dosjeti kako da se riješi svoje “anomalije”.

Vosak – depilacija voskom je vrlo popularna metoda depilacije za trajnije rezultate. Kad je vosak topao, ulazi u folikule i izvlači u cijelosti dlaku iz korijena. Kad se obavlja mjesečno, depilacija voskom znači da će dlakama trebati više vremena da narastu jer se uklanjaju iz korijena, za razliku od brijanja koje samo reže dlake. Dlake će vam narasti tek za 3-6 tjedana.

Šećerna pasta – smatra se tradicionalnom tehnikom, zagrijana gusta smjesa nanosi se u suprotnom smjeru od rasta dlačica, a zatim se trzajima ruke uklanja u smjeru rasta dlačica.

Lycon depilacija – takozvana precizna i gotovo bezbolna depilacija. Otklanja dlačice kratke i do 1 mm. Uglavnom se koristi za manje, osjetljivije zone kao što su lice, pazuh te intimna zona.

Threading (depilacija koncem) – drevna metoda za uklanjanje dlaka koncem. U praksi se najčešće koristi kod oblikovanja obrva. Za razliku od čupanja pincetom, threading obrve uklanja jednom čistom linijom i čupka dlačice sve odjednom. Osim obrva, uklanjaju se i dlačice na nadusnicama, bradi i cijelom licu.